Tandoor recepty

 

 tandoor pec

 

 Zde recepty ke stažení

 

Tradiční kebab

Budete potřebovat:

Hovězí. - 200 g, sádlo. - 50 g, cibule, rajčata - 1 ks, sůl a mletý pepř. - Podle chuti.

Způsob přípravy:

Hovězí, slanina a cibule- 3x mlýt. Sůl, pepř dle chuti.

Navlhčit  ruce ve vodě a nádivku nandat  na jehly. 

Takto připravený kebab vaříme v tandoor.

Pečené v tandoor  rajčata jsou ideální příloha ke kebabu.

 

Mini burger se slaninou

Budete potřebovat:

mleté hovězí maso - 0,5 kg, slanina, 0,5 kg, sušenek -. 100 g cibule - 200 g petržel, 1 svazek rozmarýnu (větvičky) - 1 svazek máty ,80 g. vejce. - 2 ks kmín - 20 g, oregano (Origanum.) -, 30 g, sůl a pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Jemně nakrájíme cibuli, petrželku a mátu.

Smíchejte nakrájené maso, rozdrcené sušenky, nasekané zelené. Přidejte vejce, kmín, oregano, sůl, pepř a míchejte do hladka.

Z výsledné hmoty tvoří malé kuličky, které balíme do slaniny a převážeme větvičkou rozmarýnu.

Vaření mini hamburgery na startovním roštu  tandoor.

 

Kuře

Budete potřebovat:

1/2 kuře (400 g), 300 g sójové omáčky, 1 tenký arménský lavash, 2 lžíce zelenina kaviár, salát.

Vegetable pasta:..... Červené papriky -1 ks, žlutá paprika  1 ks, lilek 1 ks, rajčata  1 ks, Česnek - 1 ks, sůl a pepř - podle chuti.

 Způsob přípravy:

* Režim Davim nebo jemně česnek a promícháme se sojovou omáčkou.Naporcované kuře naložíme na 6hod. v polovině marinády.

* Mezitím připravíme zeleninový kaviár. Pečte v tandoor žluté a červené papriky, rajčata a lilek. Přidejte jemně nasekaný česnek, sůl, pepř a míchejte.

* Vaření marinované polovina kuře v tandoor pečeme dozlatova. Délka pečení 15 minut.

* Ozdobte jídlo před podáváním- pita chléb na talíř, top - pečené v tandoor kuře. Další - salát a zelenina pasta.

 

Špízy z kuřecího masa

Budete potřebovat:

800 g. kuřecí, 1 šálek majonézy, 1 cibule, 2 lžíce rostlinný olej, 4 lžíce sezamová semínka.

Způsob přípravy:

Kuřecí řízek nakrájíme na větší kostky, sůl, pepř, přidáme koření, zalijeme majonézou a dobře promíchejte. Nechte v lednici po dobu 1 hodiny.

Špejle namočené po dobu 30 minut. ve vodě. Cibule nakrájíme na kroužky a navlečené na špízy, střídající se s kuřecím masem.

Rozložíme kebab na horní vrstvě mřížky a pečeme v tandoor.

V roli obloha dokonalých zeleniny, pečené na spodní vrstvě mřížky.

 

Kebab v Sevan

Budete potřebovat:

 jehněčí. - 800 g, tuk - 100 g, cibule -., 4 ks, česnek - 3 stroužky, jogurt - 2 šálky, sůl - podle chuti.

Způsob přípravy:

 nakrájíme na kostičky, sůl, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a nalijte jogurt vše. Necháme marinovat po dobu 10 hodin.

 Navlečeme na špejle střídavě maso a najemno nakrájenou slaninou.

 špízy v tandoor a vaříme 15-20 minut.

 

Jehněčí karé s koňakem

Budete potřebovat:

jehněčí kotletky (s kostí) - 1 kg cibule -. 8 ks, citron -, 1 ks, koňak - 2 lžíce nasekané kopr - 2 polévkové lžíce, nasekané lístky koriandru a bazalky - až 3 lžíce. l, hroznové ocet. - 2 lžíce stroužky - 5 pupeny, černý pepř a nové koření, mleté - 2 lžičky soli.

Způsob přípravy:

Jehněčí  nakrájíme na kousky, šířku kosti.

Připravte si marinádu: smíchejte s brandy, citronovou šťávu a kůru, jemně nakrájenou cibuli, petrželku, ocet, mletý hřebíček. Maso sůl, pepř a zalijeme marinádou. Nechte stát po dobu 8 hodin.

Vaříme na startovním roštu  tandoor.

 

Špízy z jehněčího masa s cuketou

Budete potřebovat:

jehněčí - 1,5 kg, cuketa mladé -.. 4-5 ks, rostlinný olej - 2,5 polévkové lžíce, vejce - 3 ks, sůl - podle chuti. mletý černý pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Maso jehněčí nakrájíme na malé kousky. Cuketa nakrájíme na tlustá kolečka, sůl, odstraňte přebytečnou vlhkost s papírovým ručníkem.

Maso střídavě s cuketou napícháme na špejle, doba pečení v tandoor. 7 do 10 minut.

Chlazené špízy posypeme solí a pepřem a olejem směs rozšlehanými vejci s rostlinným olejem.

 

 

 

 

Vepřové maso s brambory

Budete potřebovat:

dřeň vepřové - 700 g, malé brambory -.. 500 g, cibule. - 2-3 ks, sušeného tymiánu, mletý - 2 lžičky šťávy ze tří citronů, sůl - podle chuti mletý černý pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Maso  nakrájíme na malé kousky, sůl, pepř, posypeme nakrájenou cibulí a tymiánem a zalijeme citrónovou šťávu. Nechte marinovat po dobu 4-5 hodin.

Brambory uvaříme po dobu 10-20 minut. ve slané vodě, v chladu a suchu. Zbytek cibule nakrájíme na kroužky.

Střídavě navlečené na špízy z masa, brambor a cibulovými kroužky. Vaření v tandoor po dobu 15-20 minut. Podáváme se zelenými a čerstvou zeleninou.

Špízy z kuřecího masa s houbami

Budete potřebovat:

400 g. kuře, 300 g. klobouky bílé houby, 10 snítky rozmarýnu, 2 lžíce olivový olej, 1/2 lžičky mletá paprika, 2 lžíce máslo sůl - podle chuti.

Způsob přípravy:

Grilování, potřebujeme jen čepice hřib. Proto pečlivě oddělit je od nohou, vymýt, suché, nakrájíme na čtvrtiny. Každou čtvrtku pomažeme máslem. Kuře lze také nakrájíme na malé kousky. Lepší, když jsou kuřecí kousky a houby stejné velikosti.

Větvičky rozmarýnu, použijte místo špejlí, otrháme listy , s výjimkou nejvyšších a namočte do studené vody. Rozmarýn listy jsou použity v marinádě.

Zablení a houby zase řetězec na rozmarýnu větvičky. Rozšiřujeme naše "špízy" na startovním roštu a přivést ji až v tandoor.

Vepřové kotlety na pivu

Budete potřebovat:

4 vepřové kotlety (180-200 g. plátek), 1/2 zralého ananasu, 1 hlava česneku.

pro marinádu:

3 cibule, 0,5 l ležáku, 4 lžíce sladká hořčice, 2 lžíce rostlinný olej, petržel, tymián, sůl a pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Smíchejte všechny ingredience marinády, vložte do ní  masao a nechte v lednici po dobu 4-6 hodin.

Pečeme na mřížce v tandoor asi 15 minut, až dokud není  maso ve středu  světle růžové.

Spodní vrstva mřížky lze také  použít. Například položit ho do fólie brambory. Tuk z masa bude odtékat do dolní části na brambory a dát jim jedinečnou chuť.

Podávejte kotlety s grilovaným ananasem, česnekem a pečené brambory.

 

Špízy Turecka pomerančového džusu

Budete potřebovat:

krůtí řízek. - 500 g, pomerančový džus. - 200 ml, rozpuštěné máslo - 50 g, Calvados -.. 50 ml, cukr. - 20 g, petržel - 1 svazek, sůl a pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Připravené krůtí řízek (dobře umyté a osušené papírovým ručníkem), nakrájíme na kostičky střední velikosti.

Dáme  maso do hrnce, sůl, pepř, zalijeme pomerančovou šťávu, přidáme cukr a Calvados. Zamícháme, aby se rovnoměrně marináda dostala na všechny kusy masa. Necháme v  chladničce po dobu 1-2 hodin.

Navlečené maso  na jehle se maže rozpuštěným máslem.

Vaří se v  tandoor  po dobu 10-15 minut. Pravidelně kontrolujte.

Před podáváním posypeme petrželkou .

Užijte si chuť k jídlu

 

 

 

 

 

 

Husí zapečená s kdoule a jablky

Budete potřebovat:

Husa - 1 ks, kdoule -., 2 ks, česnek – 10 str. , jablka - 2 ks, koření -. 20 g, majonéza. - 50 g másla. - 30 g, zelené, rozmarýn - 2 větvičky.

 

Způsob přípravy:

Jablka a kdoule zbavíme jadřince  a nakrájíme na plátky.

Husu naplníme jablky a kdoulí, přidáme větvičky rozmarýnu a zašijeme.

Husu posypeme drceným česnekem a kořením a dáme do lednice na 8-12 hodin.

Před položením do tandoor, husu netřeme  majonézou  a máslem, vytvoří chutnou kůrku.

Umístěte husu na startovní rošt a  v tandoor. Propečená je  doměkka za 30 až 40 minut.

Užijte si chuť k jídlu

 

 

 

Pečený králík

Budete potřebovat:

Králík 1 ks, česnek. - 10 str., koření , majonéza - 50 g másla -., 30 g, bílé víno - 0,05 l, bylinky, sůl,

 

Způsob přípravy:

Králíka můžeme nechat v celku, nebo rozdělat na dvě části.

Marináda: majonéza, česnek, koření, bílé víno, petržel, máslo a sůl.

Marinovat nejméně 3 hodiny.

Marinovaný králík v tandooru, příprava králíka bude trvat 30 až 40 minut. Půlky jsou rychle - 15-20 minut.

Ozdobte  čerstvými bylinkami a podávejte. Pečený v tandoor králík je dokonalí s ovocem a smetanovou omáčkou.

Užijte si chuť k jídlu

 

 

Pivo Pork

Budete potřebovat:

vepřové - 1,5 kg, pivo - 0,5 l, granát - 1 ks, tymián - 5 g, sůl a černý pepř - podle chuti, cibule - 6 ks.

 Způsob přípravy:

Vepřové nakrájíme na malé kostky, cibuli nakrájíme na kroužky.

Maso osolíme a opepříme napícháme na jehly. Pečeme 10- 20 minut. Podáváme s pivem a granátovým jablkem posypané tymiánem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vepřové maso s česnekovou omáčkou

Složení:

Vepřové maso - 700 g, česnek - 1 hlava, suché bílé víno - 100 ml, černý pepř a sůl - podle chuti.

Způsob přípravy:

Pro tento recept, maso je optimálně vhodná pro bederní části prasete. Maso, řez přes vlákno na kousky asi 40 gramů, dát do hrnce, přidáme pepř a suché bílé víno, sůl. 20minut marinovat.

V tomto okamžiku, připravit česnekovou omáčku: smíchat drcený česnek se solí a nasyceným masový vývar.

Maso napícháme na jehly a vaříme v tandoor 10-20minut. Před podáváním,špízy které jsou rozloženy na talíři, zalijeme česnekovou omáčkou.

Vepřové s citronem

Budete potřebovat:

vepřové - 1 kg, koriandru zelenina - 1 svazek, olivový olej - 3 lžíce citronové - 3 ks, Cibule zelená - 1 svazek, jogurt - 200 g, sůl a pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Kostky vepřového masa dáme do nádoby, na vrch nasekané zelené cibulky, najemno nakrájenou polovinu svazku koriandru, citronovou kůru, nastrouhanou na jemném struhadle, zalijeme olivovým olejem a šťávou z jednoho citronu. Sůl, pepř a zamíchat. Zbývající citrony nakrájíme na kroužky.

Navlečeme na jehly vepřové maso, cibulové kroužky a kroužky citronu. Maso je vařené v tandoor v průměru za 15-20 minut.

Omáčka: smíchejte jogurt se zbývajícím nakrájeným koriandrem, sůl a pepř.

Podávejte špízy, zalévané jogurtovou omáčkou.

 

 

 

 

 

 

 

Špízy z makrel

Budete potřebovat:

makrely filety s kůží - 800 g, slanina. - 20 plátků, banány - 2 ks, pomerančový džus - 2 polévkové lžíce, mletý černý pepř, sůl.

Na omáčku: mango - 1 ks, cibule - 1 ks, koriandr nasekaný - 2 polévkové lžíce citronové šťávy 

Způsob přípravy:

Makrela filety nakrájíme na proužky osolíme, opepříme a smotáme. Banány nakrájíme na kousky o šířce slaniny a zalijeme pomerančovou šťávu. Zabalte banány do plátků slaniny.

Špejle namočte na 30 minut. do vody. Pak navlečte střídavě makrely a banány ve slanině. Opékání na rožni Tandoor 9-12 min.

V tomto okamžiku, připravíme omáčku. Mango oloupané, nakrájíme na malé kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a koriandrem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepřím.

Před podáváním zalijeme barbecue omáčkou.

Špízy z lososa

Budete potřebovat:

Filet z lososa - 700 g, sojová omáčka. - 3 lžíce medu, chilli papričky - 1/2 ks.

Způsob přípravy:

Připravte si marinádu: smíchejte nasekané chilli s medem a sojovou omáčkou.

Na dřevěné špejle napícháme nasekané malé kostky filet z lososa. Špejle předem namočíme na  30 minut. ve vodě. Špízy nandáme do marinády na 20 až 30 minut.

Rozložíme kebab na  rošt tandoor  na 10-12 minut.

Příloha k tomuto kebab je rýže.

 

Plněné river fish

Budete potřebovat:

1 ks velké říční ryby, 200 g vlašských ořechů, 1 cibule, 1 pálivá paprika, 1 granát, 4-5 snítky petržele a bylin, koření, sůl - podle chuti, Potravinářské fólie.

Způsob přípravy:

Očištěnou a vykuchanou rybu, nasolíme a na 30 min. dáme  na chladné  místě.

V tomto okamžiku, připravíme nádivku: Smíchejte drcené vlašské ořechy s jemně nakrájenou paprikou a cibulí, solí, přidáme trochu skořice, šafrán přidejte tinkturu. Granát je rozdělen na obilí a opatrně, aby nedošlo k rozdrcení obilí, přidejte nádivka z.

Naplníme břicho ryby připravenou nádivkou , zabalíme do alobalu a pečeme na roštu v tandoor 15-20 minut.

Mimochodem, tato ryba se může restovat i na pánvi.

Špejle krevet

Budete potřebovat:

Krevety - 12 ks, filé tresky. - 400 g, sladká paprika - 1 ks, cuketa - 1 ks, Česnek - 1 stroužek., Rostlinný olej - 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu - - 1 lžičky chilli a černý pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, rostlinný olej a med. Přidejte nasekaný česnek, chilli a černý pepř.

Treska filé nakrájíme na větší kostky a naložíme do marinády na 10-15 minut.

Cuketu nakrájíme na plátky a  sladké papriky na velké kusy. .

Před položením v tandúr, namočíme v barbecue omáčce. Můžete vařit rožeňi nebo ne dřevěných špejlích.  Připravte špízy z krevet po dobu 10-15 minut.

 

Pstruh s citronem a kořením

Budete potřebovat:

400 g. pstruha, 1 citron, 1 ks. cibule, koření, ryby, sůl, pepř, bylinky, jídlo fólie.

Způsob přípravy:

Pstruha umýváme ve studené vodě.

Pstruha osolíme, opepříme, posypeme kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z poloviny citronu a zalijeme jim ryby. Druhou polovinu citronu  nakrájíme na půlkroužky, které vložíme do pstruha.

Malý svazek kopru dáme na ryby. 

Dejte ryby na rošt v tandoor  na 10-15 minut.

 

 

Pizza s mořskými plody

Budete potřebovat:

300 g chobotnic, 300 g krevet, 240 g mušlí, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, petržel, pepř, sůl, těsto na pizzu, salsa, sýr

Způsob přípravy:

SALSA- Pokud se rozhodnete udělat omáčku sami, a tak  ji uvařte jako první. Na omáčku potřebujeme: čerstvá rajčata, chilli papričky, česnek, cibule, máslo, citronová šťáva, brandy, sůl a cukru.

Z  rajčat odstraníme semena a slupku, pokud je těžké oddělit - spaříme rajčata ve vařící vodě. Odstraňte semínka z chilli papričky. Jemně nakrájíme rajčata, chilli papričky, cibuli a dusíme 5 minut. na másle. Po tom, přidejte 1-2 lžíce citronové šťávy a 1/4 šálku brandy, několik rozmačkaných stroužků česneku, trochu soli a přidáme trochu cukru. Omáčku vaříme 5 min. a dáme vychladnout před  plněním.

 Očištěné chobotnice vaříme ve vroucí vodě po dobu 3 minut.

Těsto vyválíme na velikost mřížky na pizzu. Natřeme těsto naší omáčkou poklademe krevety a nasekané chobotnice. Posypeme mletým česnekem, solí, a pokapeme olivovým olejem. Mřížku s pizzou vložíme do tandoor  na 5-6 minut. ,posypeme strouhaným sýrem. Opět necháme pizzu v tandoor  dalších 5 minut.

Pizza je připraven!

Zeleninový salát Khorovats

Budete potřebovat:

Lilek - 6 ks, paprika - 2 ks, rajčata  3 ks, cibule, česnek, koriandr, bazalka, černý pepř, rostlinný olej, sůl. - Podle chuti.

Způsob přípravy:

Příprava zeleniny na salát: vynechat lilek, papriky a rajčata v tandoor  smažíme dokud nebudou  pokryty černou krustou. Pak okamžitě vložíme do studené vody a odstraníme slupku.

Zeleninu zbavenou slupky jemně nasekáme, přidejte jemně nakrájenou cibuli, česnek, koriandr. Dochutíme solí, pepř podle chuti, a pokapeme olejem.

Salát je ideální jako příloha ke grilování, nebo jako samostatný pokrm.

Paprika v marockých

Budete potřebovat:

paprika - 6 ks, máslo. - 25 g, kuskus - 175 g, cibule -, 1 ks, rozinky, olivový olej - 1 lžička čerstvá máta (nakrájená), žloutek. - 1 ks, sůl a pepř. - podle chuti.

Způsob přípravy:

Papriku podélně nařízneme a odstraníme semínka.

Přejdeme k plnění. Rozpustíme máslo na pánvi a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. V hrnci, vaříme 250 ml. vody, přidáme 1/2 lžičky soli a olivový olej. Odstranit z tepla, nasypeme kuskus a necháme 5 minut stát.

Po 5 min., Přidáme do kuskusu smaženou cibulku, rozinky, mátu a šlehaný vaječný žloutek. Sůl a pepř.

Pečlivě vyplňte papriku lžičkou 3/4 naší náplně. Zabalte každou papriku do alobalu, vymazaný máslem uvnitř.

Vaříme 15-20 minut.

 

Grilovaná zelenina

Budete potřebovat:

lilek, cuketa, paprika, olivový olej, cibule, bylinky a koření.

Způsob přípravy:

Papriku očistíme od semen a nakrájíme na proužky. Cuketa a lilek nakrájíme na proužky nebo plátky.

Tandoor  gril namažeme olejem, naskládáme zeleninu, spustíme do vytápěného tandoor.

Náplň omáčka: Smíchejte limetkové šťávy s olivovým olejem, přidáme bylinky, koření, bylinky.

Pokud chcete, přidejte med, česnek, feferonkou nebo sůl.

Plněné Lilek

Budete potřebovat:

lilek - 4 ks, cibule, 1-2 ks, houby , 8-10 ks, vlašské ořechy, rajčata, sýr, majonéza, petržel, sůl a pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Lilek (perfektní a mladé cukety) tvoříme loď, vydlabeme.

Lilek vložíme na 5-8 minut do tandoor.

Mezitím se připraví náplň. Nakrájenou cibuli smažíme dozlatova, přidáme k němu nakrájený lilku a sekané huby. Sůl, pepř. Pro šťavnatost  nádivky přidáme zakysanou smetanou.

Lilkové loďky naplníme zeleninovou nádivkou. Top můžete posypeme sekanými ořechy. Nebo vyložit plátky rajčat, posypeme strouhaným sýrem a majonézou.

Pečeme 10-15 minut.

Před podáváním posypeme bylinkami.

Dýně s masem

Budete potřebovat:

   Vepřové - 200 g, dýně , 200 g, brambor, 200 g, cibule 1 ks, mrkev - 1 ks, zakysaná smetana - 200 ml, voda  100 ml, bobkový list, sůl , mletý pepř - podle chuti.

Způsob přípravy:

Na krk tandoor dáme kotlík, rostlinný olej. Vepřové maso nakrájíme na kostičky střední velikosti a dáme do kotlíku.

Připravte si cibuli a mrkev. Cibuli najemno, a mrkev na kostky.

Jakmile je maso napůl vařené, přidáte cibul a mrkev. A smažte 4-5 minut.

Nyní očistíme dýni a brambory od slupky, nakrájíme na kostičky střední velikosti a dáme do




Administrace
© copyright 2012 | www.frkal.com/ Frkal.com | all rights reserved